Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Algemene informatie

Wat doen wij?

De WMO cliëntenraad is ingesteld door de gemeente Hengelo om gevraagd en ongevraagd te adviseren over de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wij bekijken dat eerst en vooral vanuit het belang van de cliënt. Wij willen zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor alle inwoners van Hengelo, met name voor de cliënten van de WMO. Wij willen zoveel als mogelijk bevorderen dat WMO cliënten betrokken blijven bij de oplossing van hun hulpvragen en baas blijven over hun eigen leven. Wij willen vaak voorkomende problemen bij de uitvoering van de WMO signaleren en aankaarten bij de gemeente Hengelo.

De cliëntenraad is opgedeeld in verschillende werkgroepen die elk hun eigen aandachtsgebied hebben, te weten: wijkracht, mantelzorg, vervoer, dagbesteding, GGZ en communicatie.

Wie zijn wij?

In de  cliëntenraad zitten: Magna van Ockenburg, Jan Schasfoort, Nico Bergenhenegouwen, Jacob Pol (voorzitter), Jacques Dijkers (vice voorzitter), Erik Muijsert (secretaris), Marianne Lammers, Inge Maters, Marjan Stroot, Yvonne Pas en Sjoerd Nijhuis.

De leden van de cliëntenraad zijn onafhankelijke vrijwilligers, wij doen dit vanuit onze betrokkenheid bij een goed functionerende uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Samen brengen wij allerlei deskundigheid en werk- en bestuurservaring in,  ieder heeft zijn eigen netwerk en vaak ook eigen ervaring met mantelzorg en WMO.

©2020 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven