Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

De nieuwe voorzitter stelt zich voor

19 oktober 2017

Vanaf 01-05-2017 ben ik, Jacob Pol, de (onafhankelijke) voorzitter van de WMO-Cliënten Raad (CR) van de gemeente Hengelo geworden.

Ik ben 61 jaar en, lang geleden dus, geboren en groot geworden in Emmen in de Zuid-Oosthoek van Drenthe. Na een tocht langs vele plaatsen uiteindelijk, midden jaren tachtig, neergestreken in Twente waar ik mijn vrouw leerde kennen, met wie ik samen twee kinderen heb die nu beide studeren aan de universiteit in Groningen. Na in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal te hebben gewoond, woon ik nu al vele jaren in Hengelo.

Ik heb zo’n 40 jaar in de zorg gewerkt, waarvan ruim 20 jaar bij Aveleijn. De  laatste 10 jaren was ik daar als (regio) Directeur werkzaam.  Daarnaast ben ik nog een paar jaar politiek actief geweest in Hengelo en ben ik lid geweest van een schoolbestuur.

Van boeken krijg ik nooit genoeg en ik ben een groot muziekliefhebber. Ook kunst en cultuur hebben mijn interesse.

Naast dat ik momenteel voorzitter ben van de WMO-CR ben ik ook (onafhankelijke) voorzitter van de Centrale Cliënten Raad (CCR) van de Twentse Zorgcentra.

Cliëntparticipatie heeft altijd hoog bij mij in het vaandel gestaan om organisaties te stimuleren om het juiste met elkaar te doen voor de cliënten.

Het papier is geduldig en kunnen we vullen met vele mooie woorden. Echter, het gaat er uiteindelijk om hoe we met elkaar omgaan, elkaar bejegenen en ervoor zorgdragen dat zij, die van onze zorg/ondersteuning afhankelijk zijn inderdaad dat krijgen wat noodzakelijk om goed en fijn te leven. Daar wil ik mij graag voor inzetten.

 


Jacob Pol

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven