Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Hengelo Haakt In: samen voor een dementievriendelijke gemeente

11 april 2018

Donderdag 8 maart tekenden wethouder Jan Bron namens de Gemeente Hengelo en ruim 25 Hengelose organisaties de intentieverklaring ‘Hengelo Haakt In’ voor een dementievriendelijk Hengelo. De avond was een initiatief van Gemeente Hengelo, DementieTwente, Alzheimer Twente en Wijkracht.

Hengelo Haakt In
Tijdens de bijeenkomst waren ruim 60 mensen aanwezig. Zij vertegenwoordigden diverse organisaties uit de Hengelose samenleving zoals bijvoorbeeld het Nivon, de gemeentepolitie, de Zonnebloem, een notariskantoor, De Bibliotheek, zorgorganisaties, woningcorporatie. Ook was er een vertegenwoordiging van de regiotaxi en de wmo-cliëntenraad aanwezig. Allen zijn bereid om zich in te zetten om Hengelo dementievriendelijk te maken.

Een dementievriendelijke gemeente

Op dit moment wonen er zo’n 1500 mensen met dementie in de gemeente Hengelo. In een dementievriendelijke gemeente wordt er alles aan gedaan om mensen met dementie in staat te stellen zo lang mogelijk de gewone dingen te kunnen blijven doen, het gewone leven te leiden. Dat betekent dat het belangrijk is dat iemand met dementie begrepen wordt en een helpende hand toegestoken krijgt als dat nodig is. Daarover gaat de intentieverklaring ‘Hengelo Haakt In’.

Waar kan ik het leren?
Wijkracht verzorgt onder andere scholing en trainingen voor bedrijven en instellingen zodat het personeel weet hoe te handelen. Organisaties die hier belangstelling voor hebben, kunnen zich melden bij Ankie klein Gebbink van Wijkracht via a.kleingebbink@wijkracht.nl

De vervolgstap op het tekenen van de intentieverklaring is een aanvraag bij Alzheimer Nederland om officieel een dementievriendelijke gemeente te worden.

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven