Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Nieuwe regels omtrent Regiotaxi (+update)

26 februari 2018

Brief aan het college van B&W van de gemeente Hengelo, over de veranderingen in het vervoer  – voor burgers die hier gebruik van willen maken.

14 december 2017 (+ update 25 januari 2017)

Geacht College,

Wij vragen uw aandacht voor het volgende:

Een aantal oudere burgers van de stad heeft ons benaderd in verband met de nieuwe regels omtrent het regiotaxi vervoer en de betaling daarvan.

Wij hebben begrepen dat er vanaf 01-01-2018 niet meer contant kan worden betaald in de bus en dat er vanaf die datum middels een automatische incasso moet worden afgerekend.

Deze burgers vinden dit problematisch daar zij pas (heel) laat kunnen zien via de bankafschriften welk bedrag er daadwerkelijk is afgeschreven en dan pas – indien noodzakelijk – actie kunnen ondernemen. In de meeste gevallen hebben ze nog nooit van de term storneren gehoord en weten ook niet hoe dit werkt.

Deze burgers verwerken hun bankzaken niet via een app op de telefoon en/of maken gebruik van internet bankieren.

Wel gebruiken zij volop de pinpas en daarmee rijst de vraag waarom er binnenkort in de bus(jes) geen gebruik meer gemaakt kan worden van de pinpas. Hier voelen zij zich vertrouwd mee.

Om deze oudere burgers van de stad niet onnodig te beperken in hun bewegingsvrijheid door het invoeren van incassobetalingen raden wij u dringend aan om in overleg met de vervoerder(s) van de regiotaxi afspraken te maken over het mogelijk blijven maken van de pinbetalingen.

Wij zien graag uw reactie op bovenstaande tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Erik Muijsert; secretaris WMO-CR
Jacob Pol; VZ WMO-CR

 

Update:

25 januari 2017

De provincies en regionale vervoerders in Oost Nederland zetten zich in om reizen met het openbaar vervoer voor senioren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wellicht bent u al bekend met het initiatief OV-ambassadeurs, waarbij senioren op weg geholpen worden in het openbaar vervoer via voorlichtingsbijeenkomsten, proefreisjes en inloopspreekuren. Ook op de bijeenkomsten van ouderenbonden verzorgen zij graag een voorlichting.

Daarnaast zijn er ook handige abonnementen voor het openbaar vervoer voor senioren. Via deze mail vertellen wij u hier graag meer over en bieden we u de gelegenheid dit nieuws met uw achterban te delen.

Abonnementen in Oost-Nederland
De regionale vervoerders in Oost-Nederland hebben de handen ineengeslagen om voordelige abonnementen aan te bieden die geldig zijn in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere en Lelystad). Voor senioren die regelmatig in de daluren reizen is er bijvoorbeeld het Dal Voordeel Oost abonnement. Met dit abonnement reist u een jaar lang in de daluren met 40% korting. Reizigers van 65 jaar of ouder ontvangen ook nog eens 34% leeftijdskorting in de bus zodat de korting oploopt tot ruim 60% korting. Het abonnement kost eenmalig €15,00. Het bus- en treinabonnement kost €20,00.

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven