Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Nieuwe wijze vervoer naar dagbesteding en jeugdinstelling

28 december 2017

Met ingang van 8 januari 2018 gaan ook de kinderen die een vervoersindicatie hebben naar een jeugdinstelling hier naar toe met Brookhuis Personenvervoer. Brookhuis verzorgt dit vervoer voor de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Losser en Enschede.

Uitvoering regionale aanpak maatwerkvervoer

In de afgelopen jaren waren de instellingen zelf verantwoordelijk voor het vervoer van cliënten met een vervoersindicatie naar de dagbesteding of de jeugdinstelling. Elke instelling regelde het vervoer op haar eigen manier soms met behulp van vrijwilligers, soms door gebruik te maken van een professionele vervoerder. Conform de regionale aanpak maatwerkvervoer hebben de meeste Twentse gemeenten vanaf januari 2018 de organisatie van dit vervoer uitbesteed aan professionele vervoerders.

Gezamenlijke voorbereidingen

In totaal gaat het in de vier gemeenten om ongeveer 1000 reizigers verdeeld over 69 instellingen. Omdat cliënten op verschillende dagen en tijden en soms ook nog naar verschillende locaties gaan, vraagt de voorbereiding van alle partijen maximale inzet. De gemeenten hebben bij alle instellingen informatie opgevraagd over de momenten waarop cliënten bij hen zijn, hoe laat ze gebracht en gehaald moeten worden en of ze bijvoorbeeld met een rolstoel vervoerd moeten worden. Brookhuis heeft met alle instellingen contact gehad en is bij de meeste op bezoek geweest om de details door te spreken. We doen er dus alles aan om deze operatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voorzorgsmaatregelen

We houden er ondanks alle voorbereidingen toch rekening mee dat de overgang niet in één keer helemaal goed zal gaan. Bij dit aantal reizigers en instellingen kan het voorkomen dat bijvoorbeeld iemand niet op de lijst staat, of dat bijvoorbeeld het tijdstip van ophalen de eerste dagen niet klopt. Om de kans op problemen te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen hebben we een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen:

  • Brookhuis heeft met de gemeente afspraken gemaakt over het fasegewijs invoeren van het vervoer en daarvoor met enkele instellingen afgesproken dat ze voor een korte periode zelf hun cliënten nog blijven halen en brengen.
  • Met instellingen is afgesproken dat zij direct met Brookhuis bellen op het moment dat een cliënt niet op het juiste tijdstip wordt gebracht of gehaald.
  • Alle cliënten krijgen een brief van Brookhuis met daarin een telefoonnummer dat men kan bellen als er vragen zijn of er iets mis gaat: 088 – 4607083
  • Brookhuis zet in december en januari extra mensen in om de telefoontjes aan te nemen en af te handelen.
  • Brookhuis zet reserve taxi’s in om snel te kunnen inspringen als er iets is misgegaan.
  • Ook bij de gemeente is de eerste weken van januari capaciteit vrijgemaakt om vragen te beantwoorden en zo snel mogelijk te kunnen helpen.

We hopen dat al onze inzet er voor zorgt dat de overgang van het vervoer van onze cliënten in januari zo goed mogelijk verloopt.

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven