Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Veranderingen in het vervoer per 01/03/19

4 februari 2019

Regio Taxi Twente:
Vanaf 1 maart 2019 wordt de ritbijdrage berekend op basis van het werkelijk aantal gereisde kilometers, net zoals dat in het Openbaar Vervoer (OV) gebeurt. Voor elke rit met de Regiotaxi geldt een instaptarief van € 0,96. Elke gereisde kilometer kost € 0,197. Deze tarieven zijn gelijk aan de OV-tarieven.

Vanaf 25 km geldt een tarief van € 1,75 per km. Dit is het nieuwe tarief dat geldt in plaats van het tarief voor de 6de en 7de zone.

* Ritkosten worden bij telefonische opgave via automatische incasso afgeboekt. Dus geen meerkosten bij oppikken meerdere personen in een Regiotaxi rit.

Houd u er rekening mee dat er per rit maximaal 30 km met de regiotaxi gereden kan worden. De Valys is bedoeld voor ritten vanaf 25 km en is dan al voordeliger dan de Regiotaxi.

Zie voor meer informatie: www.regiotaxitwente.nl

Valys:
Begeleid Valys vervoer kan met eigen begeleider (mits Valys Treinpas) voor € 0,00 plus maximaal 2 medereizigers voor het zelfde traject tegen kosten ook € 0,20 per km. Indien tijdens reizen een Valys-begeleider nodig is, kan dat aangevraagd worden.

Zie ook www.valys.nl
Tel: 0900-9630 voor uitgebreide info.

Maximale Persoonlijke Kilometer Budget
Denkt u ook aan het door VWS bepaalde maximale Persoonlijke Kilometer Budget van Basis: 700 km per geheel jaar 2019 tegen € 0,20 per km.

De met de trein vanaf 100 + treinstations NS gemaakte kilometers vallen niet onder PKB. Indien noodzakelijk via aanvraag is er een hoger jaar maximum PKB van 2.350 km !!

Ook de NS heeft een duidelijke informatie voor reizen met functiebeperking:
Informatie NS voor mensen met een functiebeperking

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2019 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven