Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Wanneer je het niet eens bent met de politiek. Horen ze je dan?

19 mei 2018

Waarom deze vraag? Soms hoor ik in het nieuws dat de politiek met voorstellen komt die de afgelopen jaren zijn weg bezuinigd en nu door de politieke partijen worden gebracht alsof ze iets nieuws hebben bedacht. Met name gaat het dan om voorstellen in de zorg.

Zelf heb ik ongeveer 40 jaar in de ouderenzorg gewerkt en heb dus heel veel veranderingen mee gemaakt.
Ongeveer tot 15 jaar geleden, bestond de mogelijkheid dat een zorgvrager die nog thuis woonde, een dag of meer, naar gelang de behoefte, ofwel wanneer de mantelzorger met vakantie gaat opgenomen kon worden in het verpleeghuis, dit noemden we Intervalopname. Nu kwam een tijd geleden D66 (landelijke politiek) met het voorstel, om zorgvragers deze mogelijkheid te bieden. Het werd gebracht alsof zij het wiel hadden uitgevonden, maar nu heet het respijtzorg.
In diezelfde periode werd ook vanuit de landelijke politiek een voorstel gedaan om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan, deze groep mensen vanaf 75 jaar te laten bezoeken, ook dit wordt in ieder geval in Hengelo al sinds jaar en dag gedaan.

Deze twee voorbeelden stuiten mij erg tegen de borst en ben dan ook in de pen gekropen. Ik heb een mail gestuurd naar Mijn Overheid en daar mijn ongenoegen in geuit en de opmerking gemaakt, dat er weinig met mensen in het werkveld wordt gesproken, hier zouden ze heel veel kennis kunnen halen.
Hierop kreeg ik al snel een reactie dat ze mijn mail niet konden beantwoorden en dat deze hadden door gestuurd naar VWS.
Een paar weken later kreeg ik telefoon van een medewerker van VWS, het was een heel prettig gesprek. Hij vertelde mij dat ze wel meer van dit soort mails krijgen en ze ook allemaal beantwoorden (telefonisch). Ook bundelen ze de op- en aanmerkingen.

Naar aanleiding van ons gesprek gaf hij mij een adres van een website www.opaz.info  Ondersteuning Passend Zorgaanbod. Een duidelijke toegankelijke website. Deze is zeer de moeite waard, zeker voor een zoektocht naar passend zorgaanbod in complexe situaties.

Naar aanleiding van mijn ervaring, wil ik graag aangeven, dat het positief kan werken wanneer je je stem laat horen richting de politiek.

Marianne Lammers, lid WMO cliëntenraad Hengelo

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven