Tekstgrootte: Kies de grootte van de letter
WMO Cliëntenraad Hengelo | Aanspreekpunt voor iedereen!

Wijkracht en WMO cliëntenraad willen meer bekendheid in de wijk

5 juni 2017 Wijkracht en WMO cliëntenraad willen meer bekendheid in de wijk

Donderdag 20 april hebben het wijkteam van Wijkracht en de WMO cliëntenraad samen, de bewoners van de Hengelose Es uitgenodigd om de sfeer van Wijkracht en de cliëntenraad te proeven.

Wat kan ik als bewoner verwachten van Wijkracht of van een WMO cliëntenraad, waar kan ik naar toe als ik hulp nodig heb en waar kan ik met mijn vragen en klachten terecht? Op dit soort vragen hebben we zoveel mogelijk antwoord willen geven.

Ruim 60 wijkbewoners waren aanwezig in wijkcentrum De Hengelose Es . Ze kregen informatie over ouderenwerk, mantelzorg ondersteuning, (schakel)verpleging, ondersteuning van mensen met een beperking, (school)maatschappelijk werk, sociaal/opbouwwerk, thuisbegeleiding, de hulpdienst en activiteiten van de beweegmakelaar. De WMO cliëntenraad heeft uiteengezet wat zij wil betekenen voor de Hengelose bewoners en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertellen was nu precies hun werkzaamheden zijn. Kort gezegd willen wij signalen, vragen of klachten van burgers over de geleverde zorg vanuit de WMO en wijkracht, graag horen. Als dezelfde of soortgelijke klachten vaker voorkomen kan actie ondernomen kan worden richting beleid.

De avond kreeg extra sfeer dankzij de muzikale omlijsting door Johnny Latino. Ter afsluiting was er een verloting met kaarten van de Waarbeek en entreekaarten voor Metropool.

Al met al was het een erg geslaagde avond en iedereen ging met een goed gevoel en een tas vol informatie naar huis. Er komt nog een vervolg op deze bijeenkomst.

FacebookTwitterEmailPrint
Actualiteiten overzicht
©2021 WMO Cliëntenraad Hengelo | Webdesign: Elschotdesign
Ga terug naar boven